Op 3,5 uur vliegen vanaf Schiphol ligt een zonnige badplaats aan de Turkse kust. Antalya is een paradijs voor de moderne toerist. Het is de derde meest bezochte stad ter wereld door internationale toeristen, enkel Parijs en Londen doen het beter. Dat Antalya heel wat kleiner is dan die twee andere steden, wilt echter niet zeggen dat de stad minder te bieden heeft. Wie op reis gaat naar Antalya, is op zoek naar een vakantie gevuld met zonnig weer, comfort en plezier. Aan Lara strand, vlakbij het centrum van de stad, staan de prachtigste hotels en resorts.

Ook jongeren kiezen vaker voor All Inclusive resort als Royal Wings Lara en Royal Holiday Palace waar je voor een vast bedrag onbeperkt kunt eten, drinken (zie www.royalholidaypalace.nl en www.royalwingslara.org). Er is altijd wel wat te doen op het strand, van avontuurlijke duiktochten, kitesurfen en windsurfen tot oeverloos genieten van welverdiende luxe en ontspanning, want wie daar geen zin in heeft, hoeft natuurlijk geen vin te verroeren in Antalya.

Maar het kan ook anders, natuurlijk. Ben je de overdadige zon even moe of is het erg druk op het strand, dan kan je de binnenstad in trekken, want daar valt ook heel wat te ontdekken. Antalya is immers een stad met een heel bijzondere geschiedenis. Het was door de jaren heen deel van een hele hoop grote rijken en verschillende culturen hebben hun sporen nagelaten in de stad. De Griekse en Hellenistische periodes zijn nog erg goed zichtbaar in de vorm van talloze amfitheaters en ruïnes. Een aantal van die amfitheaters zijn nog steeds en gebruik. Je kan er dus ook vandaag nog genieten van een echte toneelvoorstelling of een concert. Een ander resort dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, is Royal Wings in Lara (zie royalwingslara.org). Met een breed assortiment aan vrijblijvende faciliteiten kun je van dag tot dat de ideale vakantie samenstellen.

Verder is Antalya een gezellige stad met smalle steegjes en gezellige winkeltjes. De stad heeft zich door de jaren heen aangepast aan de massa’s toeristen die de stad bezochten, maar er is verbazend weinig van de authenticiteit verloren gegaan.

royalholidaypalace